Sodoben dom, zasnovan za dinamične ljudi, ki želijo biti blizu središča dogajanja, in hkrati uživati v zavetju mirne narave.

Ko se nad Ljubljanskim barjem prebuja novo jutro, skodelica kave napoveduje prijeten nov začetek in omamni vonj zajtrka iz postelje zvabi vse prebivalce Vile Ižanka, uvod v nov dan ne bi mogel biti popolnejši. Tudi kasneje, ko dinamika vsakdana postreže z mnogimi aktivnostmi in obveznostmi, je misel na to, da se bo družina kmalu spet srečala v zavetju svojega doma, vir neprecenljive moči.

Če si želite ustvariti dom blizu mestnega jedra in vseeno biti v stiku z naravo, sta novogradnji Vili Ižanka odlična priložnost.

Le nekaj minut vožnje s kolesom, par postaj z mestnim avtobusom ali petnajst minut hoje sta od središča Ljubljane oddaljena novozgrajeni večji povezani hiši.

Vili Ižanka sta naprodaj v 4. gradbeni fazi z urejeno zunanjo ureditvijo in priključki, pripeljanimi v objekt ter s kakovostnim PZI projektom za dokončanje del v notranjosti.

Objekt

Podobo Vil Ižanka so zasnovali v biroju Jereb Budja Arhitekti, kjer so pripravili tudi kakovosten PZI projekt za arhitekturo ter strojne in elektro instalacije. Hiši bosta dokončani do 4. gradbene faze, kupec bo samostojno izbral in izvedel le še parket, keramiko in notranja vrata.

Objekta bosta kupcem predana s pridobljenim uporabnim dovoljenjem. Investitor bo kupcu predal garancijo v skladu z veljavno zakonodajo.

Etažnost obeh enot je P+1, zamaknjenost med njima pa zagotavlja več zasebnosti in osončenosti. Pod vsako nadstrešnico se nahajajo parkirni prostor za dve vozili, servisni prostori zunanje shrambe in prostor za smeti, na hrbtni strani nadstrešnice pa je pripravljena tudi niša za letno kuhinjo, ki se  navezuje na odprto zunanjo teraso.

Razporeditev prostorov

Vhod v objekta je urejen z južne strani poleg nadstrešnice za avtomobile. Zunanji leseni ovoj objekta formira prehod na višji nivo pritličja, kjer se po celotni dolžini pred bivalnimi prostori razprostira zunanja pokrita površina, v nadstropju pa je balkon pred spalnimi prostori.

V pritličju se skozi vhodni predprostor mimo zaprtega osrednjega servisnega dela vstopa v osrednji del hiše, velik odprt bivalni prostor, ki se odpira na teraso in vrt. Poleg glavnega vhoda je umeščena manjša delovna soba/kabinet, kar omogoča stanovalcem ureditev domače pisarne.

Nadstropje je v celoti namenjeno spalnim prostorom. Dve otroški sobi imata svojo kopalnico, na jugu je glavna spalnica, ki je od ostalih sob ločena z večjo kopalnico in garderobo. Spalni prostori v nastropju imajo dostop na odprt pokriti balkon, glavna spalnica ima svoj ločen balkon.

Velik vrt, ki se nadaljuje za leseno teraso, omogoča oblikovanje različnih ambientov za prijetno preživljanja prostega časa v naravi, sončenje, branje, kuhanje itd.