Funkcionalnost prostorov, skladna umestitev v okolje in sodobna vizualna podoba objektov so bila glavna izhodišča za arhitekturni biro.

Kot so že večkrat dokazali s Plečnikovo medaljo nagrajeni arhitekti iz biroja Jereb in Budja arhitekti d.o.o., lahko s svojimi rešitvami navdušijo še tako zahtevne naročnike.

»Oblikovanje domov je zahtevna in pomembna naloga, ki se je mora arhitekt lotiti z vso resnostjo in iskrenostjo. Soustvariti dom drugemu pa je med drugim tudi intimno dejanje zbliževanja soljudi. Hiši na Barju sicer nista bili grajeni za znanega končnega naročnika, kupca, sta pa dober primer lepega sodelovanja naročnika in arhitekta, ki sta z obilo medsebojnega zaupanja ustvarila ambient po meri človeka. Svetli skupni prostori pritličja se zlijejo na veliko leseno teraso in nadaljujejo v barjansko polje. Balkon v nadstropju, moderna interpretacija tradicionalnega ganka, nadgradi spalni del in ga približa naravi. Z uporabo lesene “čipke” na fasadi pa hiša išče sozvočje z obliko visokoraslega trstičja. Z njo je Barje preslikano na fasado obeh hiš,« o projektu pravijo Jereb in Budja arhitketi.